Insight
8 minuten

Enquête: Thuiswerken vs. Kantoor

Ontdek de toekomst van werk via het uitgebreide onderzoek van eBloom waarin werken op afstand en kantoorwerk wordt vergeleken. Ontdek hoe elk van hen van invloed is op het welzijn, de efficiëntie en de teaminteracties van werknemers.
Enquête: Thuiswerken vs. Kantoor
Gepubliceerd op
May 3, 2020

94% van de werknemers die vóór de bevalling nog nooit thuis hadden gewerkt, zou ermee instemmen om thuiswerk in hun beroepsleven te introduceren.

Thuiswerken neemt toe en wordt vaak afgeschilderd als de dominante manier van werken in de toekomst. eBloom interviewde meer dan 1000 mensen om thuiswerken te vergelijken met het werk op kantoor. Het doel is om te begrijpen hoe elk van deze werkmethoden voldoet aan de behoeften van werknemers en hun welzijn beïnvloedt.

Wat als de perfecte werkomgeving zich tussen thuis en op kantoor bevindt?

Het onderzoek toont aan dat werknemers een betere „levensstijl en balans” bereiken wanneer ze vanuit huis werken. „Work & Efficiency” en „Teams & Interactions” worden echter meer gefaciliteerd

door op kantoor te werken. De aspecten „Adhesie en structuur van de organisatie” leveren meer genuanceerde resultaten op. In de meeste gevallen hebben de leeftijd, het geslacht, de functie en de grootte van de organisatie geen invloed op deze voorkeuren.

Op enkele uitzonderingen na hebben leeftijd, geslacht, functies en organisatiegrootte geen invloed op voorkeuren

Alle resultaten blijven hetzelfde, ongeacht de leeftijd, het geslacht, de functie of de grootte van de organisatie van de respondent. Er zijn slechts enkele waarneembare verschillen:

  • Werknemers onder de 35 jaar overwegen om kwalitatief beter op kantoor te werken en voelen zich beter in deze werkomgeving. Werknemers boven de 50 geven de voorkeur aan thuis, terwijl werknemers tussen 35 en 49 meer daar tussenin zitten.
  • Werknemers in middelgrote en grote bedrijven voelen zich thuis vaak productiever, terwijl werknemers in kleine bedrijven gelijk verdeeld zijn over thuis en op kantoor

Mensen zijn klaar om thuiswerken in hun professionele leven te introduceren

van de werknemers die vóór de bevalling nog nooit thuis hadden gewerkt, zouden ermee instemmen om thuiswerk in hun beroepsleven in te voeren.

Geef je bedrijf een boost — Gratis aanmelden
Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates
Datagestuurde HR
Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates
Verbetert de retentie en samenwerking
Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates
Verhoogt de betrokkenheid en productiviteit
Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates
Verzamelt belangrijke inzichten voor weloverwogen zakelijke beslissingen
Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates
Geen creditcard vereist
Ga aan de slag